fbpx

Jouw Kickass Virtuele Partner!

Heb jij als ondernemer het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten?
Je krijgt nooit alles gedaan wat je wil doen en loopt daardoor achter de feiten aan. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en dat je agenda je leven bepaalt in plaats van andersom. Wat als ik je vertelde dat er een manier bestaat om je niet meer opgejaagd te voelen door je eigen agenda?
Dat er wel genoeg tijd is in een dag voor alle dingen die je wil doen? Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Ik geef je in deze blog drie makkelijke tips waarmee je vandaag al kan beginnen!

Gedaan met lange to do lijstjes

Als zelfstandige kan je kiezen wanneer je wat doet. En net die vrijheid werkt soms verlammend. Want wat moet je nu eerst doen? Het gevolg is dat er dan ellenlange to do lijstjes ontstaan waar ook taken opstaan die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn. Maar hoe geraak je daarvan af? Met de Eisenhower of Focus Matrix.

Heb jij als ondernemer het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? Je krijgt nooit alles gedaan wat je wil doen en loopt daardoor achter de feiten aan. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en dat je agenda je leven bepaalt in plaats van andersom. Wat als ik je vertelde dat er een manier bestaat om je niet meer opgejaagd te voelen door je eigen agenda? Dat er wel genoeg tijd is in een dag voor alle dingen die je wil doen? Hoe zou jouw leven er dan uit zien? Ik geef je in deze blog drie makkelijke tips waarmee je vandaag al kan beginnen!

Die matrix bestaat uit de vier D’s: Do, Decide, Delegate en Delete. Die worden op de matrix geplaatst in functie van dringendheid en belangrijkheid. Neem je laatste to do lijstje erbij, en probeer de taken die erop staan eens te verdelen op de matrix. Een vraag die je daarbij kan helpen is: moet ik dat doen? En dan de klemtoon telkens verleggen. MOET ik dat doen? Moet IK dat doen? Moet ik dat DOEN?

Hoeveel taken blijven er nog over op je to do lijstje?

 

Leer nee zeggen

Elke keer je ja zegt tegen iemand anders, zeg je nee tegen jezelf. Hoe vaak zeg je ‘ja’ tegen iets waar je eigenlijk nee tegen wilde zeggen? Hou dat voor jezelf eens een paar weken bij. Bedenk eens wat je allemaal had kunnen doen wanneer je ‘nee’ had gezegd in plaats van ‘ja’.

Manieren om nee te zeggen:

  • Nee, dank je
  • Nee, dat lukt nu niet
  • Nee, maar bedankt voor het aanbod
  • Nee, maar leuk dat je aan mij denkt!
  • Ik heb besloten om het niet te doen
  • Dat is heel vriendelijk, maar het gaat nu niet

Door nee te zeggen tegen dingen die je niet wil doen, die niet bij je passen of die op dit moment niet goed uitkomen, kies je voor jezelf. En dat kan niemand je ooit kwalijk nemen.

Moetjes en magjes

Dus, je hebt je lange to do lijst via de Focus matrix kunnen inkorten, proficiat! Dan ga je die to do lijst voor vandaag nog opdelen in ‘moetjes’ en ‘magjes’, oftewel maximum drie taken die je vandaag gedaan moet hebben en maximum drie taken die je vandaag graag nog gedaan wil krijgen.

Het gevoel dat je krijgt bij het afstrepen van dit soort to do lijstje is er eentje dat smaakt naar meer. Het werkt énorm motiverend om aan het einde van de dag te beseffen dat je alles wat je moest en wilde doen, ook effectief hebt gedaan. Veel motiverender dan wanneer daar nog taken opstaan die je ooit nog eens moet doen. Hou die taken voor een andere lijst.

En nu is het aan jou!

Smaken deze tips naar meer? Dan is het coachingstraject ‘Meer structuur en productiviteit voor een betere balans’ iets voor jou! Tijdens dat traject van 6 weken duiken we samen in jouw tijdsbesteding, doelen stellen, planning, focus management en stress management. Na dit traject heb jij privé en zakelijk een betere focus, meer structuur, een hogere productiviteit en dus meer tijd voor de belangrijkste mensen in je leven.

Wat zit er allemaal in het traject inbegrepen?

  • 2 coaching calls: bij de start, en na 6 weken
  • Werkboek van 30 pagina’s
  • wekelijks plek voor Q&A via mail

De totale waarde van het traject is €299. Ontdek hieronder de promoprijs!

 

Get in touch

Virtual Naomi Comm V
BE 0751.794.144
[email protected]

 

 

COPYRIGHT © 2018 -2023 VIRTUAL NAOMI – ALL RIGHTS RESERVED