fbpx

   Jouw virtuele kickass assistant!

Als VA is je hoofd vaak overal. Nog dit doen voor die klant en dat voor die klant, nog facturen maken, nog sociale media posts maken. Het is soms moeilijk om baas te blijven over je eigen tijd. Daarom geven we enkele tips om je tijd te beheren en te controleren.

Manage drukke dagen

Heb je een drukke dag voor de boeg? Maak in het begin van de dag een oplijsting van wat je absoluut gedaan wilt hebben. Zo stel je prioriteiten en is het duidelijk in je hoofd wat de dag zal inhouden.

Verwijder afleiding

Je kent het wel: “ooh een mooie foto”, “ohja ik heb dit nog te doen”,…. . Ons brein draait soms wat overuren waardoor je focus helemaal verloren is. Verwijder daarom elke vorm van afleiding. Niet-essentiële dingen verwijder je van je bureau, blokkeer eventueel apps of sites die afleiden en als er iets in je opkomt dat je nog moet doen schrijf je het op in de plaats van het meteen te doen.

Reken al je tijd aan, ja alles

Als VA’s zijn we vaak people-pleaser. We willen goed zijn voor onze klanten en ronden de gewerkte tijd al eens naar beneden af of we rekenen niet alles mee. Doe je een telefoontje voor een klant, lees je een taak,.. Al deze schijnbaar onbenullige taakjes zijn samen wel een groot deel van je dag. Op een vaste job word je hier toch ook voor betaald? Jouw tijd is goud waard dus schaam je niet om alles waar je tijd in steekt voor een klant te rekenen.

Wat is “dringend”

Dringend en dringend zijn twee verschillende zaken. Wat jij als dringend beschouwd is niet per se dringend voor iemand anders. Als je klant een mail stuurt om 20u ‘s avonds denk je misschien meteen dat het om iets dringends moet gaan maar dat is vaak niet zo. Leg jezelf dus geen druk op door meteen bij alles te denken dat het nu gedaan moet worden. Zo blijf je baas over je eigen tijd. 

Onthoud: Als iets echt dringend is zullen ze wel bellen. 

Met deze tips blijf je jouw tijd de baas en wordt je niet de slaaf van iemand anders zijn tijd

Get in touch

Virtual Naomi
BE 0751.794.144
[email protected]


COPYRIGHT © 2018 -2022 VIRTUAL NAOMI – ALL RIGHTS RESERVED