Mijn nummer 1 tip om je doelen daadwerkelijk te behalen!

8 oktober 2020

Naomi

samenwerken, VA

0

Oh Naomi, ik raak niet gerond met mijn planning. Mijn to-do lijstje groeit alleen maar in plaats van dat het korter wordt’. Zijn deze opmerkingen herkenbaar voor jou? En dwalen je gedachten vaak af? Heb je goede ideeën of doelen gesteld maar schuif je ze meestal voor je uit? Dan is deze blog een absolute must-read! Ik ga mijn grootste tip met je delen om je doelen daadwerkelijk te behalen en ik vertel je hoe jij ervoor kunt zorgen dat er geen excuses meer komen. 😉

Wat heb je eigenlijk nodig?

Het begint allemaal met passie. Of je nu als ondernemer doelen stelt voor je bedrijf of persoonlijke doelen, je hebt een grote wil om het waar te maken. Jouw doelen uitwerken is dan ook niet het probleem, maar de implementatie. Wat heb je daarom nodig? Accountability! Oftewel, het is nodig dat je verantwoording kunt afleggen. Een voorbeeld is de roker. Hoe vaak heb je wel niet gehoord dat iemand is gestopt met roken nadat hij of zij een vriend/vriendin kreeg? Het is belangrijk dat je iemand vindt, in je netwerk, die je 100% vertrouwt en die het belangrijk vindt dat je slaagt in jouw doel(en).

De 5 voordelen van verantwoording afleggen

 

Voordeel 1: Jouw prestaties worden versneld

Een veelvoorkomend probleem bij de uitvoering van doelen is de (on)haalbaarheid. Dit komt omdat er ofwel geen ofwel een onrealistische planning is gemaakt. Zorg dus dat je jouw ‘grote’ doel in kleinere haalbare doelen omzet en je zult zien dat je prestaties worden versneld!

Voordeel 2: De doelen worden meetbaar gemaakt

Het is belangrijk dat jouw succes eerst wordt bepaald en er mijlpalen worden vastgesteld zodat jouw doelen meetbaar worden. Daardoor kun je vooruitgang daadwerkelijk zien en bijhouden. Dit is noodzakelijk voor het hele proces en werkt verlichtend voor je brein. Je ziet namelijk dat je stappen maakt!

Voordeel 3: Je blijft en raakt betrokken

Er komen sowieso hobbels op de weg, dat staat onomstotelijk vast. Hobbels die je afleiden en je van jouw succes afhouden. Daarom is het zo belangrijk dat er iemand anders is dan jijzelf, aan wie je verantwoording aflegt. Iemand die je vertrouwt, van kunt leren of misschien zelfs tegenop kijkt. Zelfs op je meest verveelde of vermoeide dag, blijf je daardoor betrokken.

Voordeel 4: Het helpt om je verantwoordelijk te houden

Hehe, dat klinkt logisch… maar dat is het niet! Wanneer je met iemand samenwerkt die jou pusht om het maximale uit jezelf te halen in een korte tijd, en dit ook aan jou laat zien, dan kom je er pas achter dat de enige die verandering teweeg kan brengen, ‘jijzelf’ bent. Confronterend is het zeker! Geen excuses meer, dus.

Voordeel 5: Jouw gedachten en ideeën worden gevalideerd

Ben je een criticus? En wil je jouw innerlijke stemmetje af en toe het zwijgen opleggen omdat het ‘nooit goed genoeg is’? Dan is het extra fijn om iemand te hebben die constructief advies kan geven en je helpt om knopen door te hakken.

Het Virtual Productivity Membership

Voel jij dat er meer in je zit? Dat je productiever zou kunnen zijn? Wil je eindelijk je gestelde doelen eens behalen? Dan kan ik je helpen met mijn Virtual Productivity Membership! Wat houdt dit membership in?

  • Je ontvangt een cursus over plannen, time-tracken, hartcoherentie en routines.
  • Je ontvangt een werkboek met meer dan 40 pagina’s om productiever te kunnen werken.
  • Je krijgt toegang tot een gesloten IG-account en FB-groep om een accountability groep te vormen, elkaar te ondersteunen en zo elkaars cheerleader te zijn!
  • Wekelijks hebben we q&a’s waarin we elkaar helpen met vragen en struggles waar we tegenaan lopen.
  • Maandelijks hebben we een co-working moment (eerst virtueel maar zodra het mag offline) waarbij we onze doelen omzetten in daden. Denk bijvoorbeeld aan socials op orde zetten, boekhouding, content schrijven etc.

Zorg dat jij member wordt en we voor jou kunnen cheeren in onze accountability groep! Interesse?

Post by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *