fbpx

Jouw Kickass Virtuele Partner!

Als zelfstandig ondernemer kun je nooit meer zonder stress op vakantie. Of dat is toch het idee dat bij veel ondernemers leeft. Heel vaak blijft een ondernemer op vakantie dan ook gewoon doorwerken, al is het aan een lager tempo. Maar wist je dat het ook anders kan? Het is echt mogelijk om als ondernemer op vakantie te gaan zonder te moeten werken. Je ontdekt hoe in de tips hieronder!

” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.bookeo.com%2Fvirtualnaomi||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

1. Kondig je vakantie op tijd aan

Breng je klanten, leveranciers en partners tijdig op de hoogte van je vakantie. Je kan het bijvoorbeeld in je e-mailhandtekening zetten, hen een apart mailtje sturen of het vertellen tijdens je eerstvolgende gesprek. Zo weten zij ook wat te verwachten en kunnen ze belangrijke of dringende zaken op tijd aan je doorgeven.

2. Regel je e-mailverkeer

Stel een duidelijke out of office in! Laat die al ingaan zo’n tweetal dagen voor je vertrekt en zet hem pas weer af twee dagen nadat je terug bent. Zo geef je jezelf voor je vakantie de tijd om losse eindjes weg te werken. Na de vakantie heb je dan eerst wat tijd om al bij te werken en een planning te maken, voor je weer aan je mailtjes moet beginnen.

3. Neem je toestel niet mee op vakantie

Laat je laptop thuis, dan kan je niet werken. Al is dit een grote en moeilijke stap voor veel ondernemers. Neem je toch je laptop mee? Leg die dan zo veel mogelijk uit het zicht. Niet alleen voor de veiligheid tegen diefstal, maar ook voor je eigen gemoedsrust. Wanneer je je laptop niet de hele tijd ziet, zal je minder aan het werk denken en dus minder geneigd zijn om die laptop toch open te slaan.

Ik begrijp dat je smartphone natuurlijk mee gaat op vakantie, maar probeer ook daar zo veel mogelijk de werkgerelateerde apps tijdelijk te verwijderen of zet de notificaties uit.

4. Maak afspraken met je klanten

Als je niet of zo weinig mogelijk wil werken op vakantie, moeten je klanten dat ook weten natuurlijk. Breng hen op de hoogte van hoe bereikbaar je bent en wat ze moeten doen bij noodgevallen. Je kan bijvoorbeeld laten weten dat je mailbox dicht blijft en afspreken dat ze in geval van nood eerst een berichtje sturen en later even bellen. Zo denkt je klant eerst even na of het wel echt om een noodgeval gaat en kan hij je alsnog bereiken als dat inderdaad het geval is.

5. Maak een inpaklijstje

Geef je hoofd ruimte om te kunnen focussen op je werk en schrijf op wat je niet mag vergeten inpakken. Contacteer op voorhand je locatie als je met kinderen en/of huisdieren reist om te weten wat er wel of niet aanwezig is. Zo haal je die dingen uit je hoofd, staan ze op papier waardoor je het niet zal vergeten en kan je weer focussen op je werk!

6. Neem een social media break

Laat ook op je social media kanalen weten dat je er even tussenuit gaat. Als je met een social media planning werkt, pauzeer de ingeplande posts dan ook voor de periode dat je weg bent. Anders denken je volgers misschien dat je toch actief bent, maar reageer je niet of later op vragen of reacties en daar doe je meer kwaad mee dan gewoon een weekje niets te posten.

Ik deed het zelf al twee keer, een weekje weg van mijn social media kanalen, en heb daar absoluut geen negatieve gevolgen van ondervonden, dus het kan zeker wel!

7. Ontspan en geniet

Want het is vakantiiiee! Je zaak zal niet vergaan als jij één of twee weken niet werkt. Beloofd!

Zit je nog even met de handen in het haar omdat je je mails niet op tijd weggewerkt krijgt voor je op vakantie vertrekt? Of is er voor jouw onderneming toch e-mailpermanentie nodig? Dan kan ik je helpen! Boek je vrijblijvende kennismakingscall in en we bekijken samen hoe jij zorgeloos als ondernemer op vakantie kan vertrekken!

Get in touch

Virtual Naomi Comm V
BE 0751.794.144
[email protected]

 

 

COPYRIGHT © 2018 -2023 VIRTUAL NAOMI – ALL RIGHTS RESERVED