fbpx

Jouw Kickass Virtuele Partner!

Een virtual assistant, dat is zo duur!”, krijg ik vaak te horen. Maar is dat wel zo? Is het duur als je daarvoor tijd terug krijgt om een boodschap te doen of om af te spreken met je vrienden, partner of familie? Dat je de ruimte krijgt om dat ene voor je zaak te doen, wat altijd blijft liggen? Of juist de tijd hebt om je zaak te laten groeien? Er bestaan goedkopere oplossingen, maar of dat dan altijd de juiste oplossing is?
De keuze is aan jou, ik deel in deze blog graag mijn persoonlijke mening daarover!

Bodemprijzen in Amerika en Filipijnen

Tja, wie zoekt, die vindt…. Voor zowat elke job zijn er wel mensen die voor bodemprijzen hun diensten aanbieden, zo ook VA’s in Amerika en de Filipijnen. Klinkt goed toch? En er zullen wel taken zijn die je aan hen kan uitbesteden ook. Maar is dit altijd the way to go? Blijf vooral kritisch. Hoe zit het bijvoorbeeld met het tijdsverschil? Als jij werkt, slaapt je VA en andersom. Dat betekent dat communicatie altijd vertraagd is. Om maar een voorbeeld te geven: als je VA je mailings regelt, krijgen jouw klanten altijd ‘s nachts een mailtje van je. Dat is misschien niet de boodschap die jij wil sturen. Daarnaast kunnen jij en je VA bijna nooit in real-time met elkaar spreken, tenzij jij het prima vindt om ‘s nachts uit je bed uit te komen ;-).

Virtual Assistant on the side

Hoe zit het dan in België? Ook hier bieden virtual assistants zich aan voor een lagere prijs dan gemiddeld. Ik ben niet benauwd om te zeggen dat je mensen kunt vinden die starten aan €20 à €25 per uur. Waarom is dit dan niet interessant? Omdat zij het vaak naast hun fulltime job doen. Ze zijn VA on the side. Aangezien het niet hun primaire inkomstenbron is, kan de prijs ook omlaag. Wanneer zij later toch besluiten om als zelfstandige aan de slag te gaan, gaat uiteraard ook hun prijs omhoog!

Daarnaast moet je je afvragen welke verwachtingen jij naar klanten toe schept. Als een VA na zijn of haar eigen uren nog mailt in jouw naam, kan dat een verkeerde indruk geven. De klant denkt dan verkeerdelijk dat jij ook ‘s avonds bereikbaar bent. Erger nog, als je niet direct reageert op een mail denkt hij of zij misschien “Ik zal eens bellen”. En daar zit jij natuurlijk helemaal niet op te wachten, als je op dat moment net gezellig met het gezin aan tafel zit.

Vrijheid, blijheid!

Misschien wel het belangrijkste punt is dat – wanneer je met een goede VA werkt en dus voor een redelijke prijs – je tijd over hebt voor jezelf, je zaak en je familie. Zorg ervoor dat het iemand is waarop je kunt bouwen, die administratie uit handen neemt en je bedrijfsprocessen optimaliseert. Uit een onderzoek van UNIZO blijkt namelijk dat we als ondernemer maar liefst 15.7 uur per week bezig zijn met administratie. Dat is 25% van je totale werktijd per week! Bedenk eens wat je in die uren allemaal kan doen? Als jij je daar niet meer op hoeft te focussen, betekent dat maar één ding: vrijheid! Vrijheid om iets voor jezelf te doen. Vrijheid om je zaak naar een hoger niveau te tillen. Vrijheid om in de avond met je familie te zijn, zonder je zorgen te maken over mailings, facturatie, je agenda en andere zaken.

Oftewel, je kunt je kostbare uren spenderen aan dingen die je energie geven waardoor het je (in)direct geld kan opleveren. Maar misschien nog wel belangrijker: onbetaalbare momenten met je partner, vrienden of familie.

Gezonde werk-privé balans

Verbaas jij je ook hoeveel tijd je eigenlijk besteed aan kleine taken zoals het opstellen van facturen, beantwoorden van mails en updaten van je website? Wil jij graag tijd over hebben om te focussen op dingen waar je energie uit haalt in plaats van je administratie? Dan ben ik er voor je! Samen zorgen we voor een gezonde werk-privé balans.

Wat kost dat dan? Ik werk met uren bundels die per week/maand vrij inzetbaar zijn. Merken we bij een intakegesprek dat je meer of minder uren nodig hebt, dan maken we een pakket op maat voor jouw onderneming!

 

Get in touch

Virtual Naomi Comm V
BE 0751.794.144
[email protected]

 

 

COPYRIGHT © 2018 -2023 VIRTUAL NAOMI – ALL RIGHTS RESERVED